Jawa Babetta

Minden ami Babetta 207 210

Szabadonfutó

A Babetta 210 esetében a hajtóműben található szabadonfutó precíz működése kulcsfontosságú ami az automatikus sebesség/nyomaték váltást illeti.
Ez az alkatrész az, amelyik az első sebességi fokozat áttételét leválasztja a hajtásláncból a második sebességi fokozat bekapcsolódásakor. (1.-2. kép)

szabadonfuto2

1. kép

szabadonfuto1

2. kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A működését tekintve a két egymás felett lévő fogaskerék az egyik irányban együtt forog (a három görgő a görgőpálya által megvezetve ék gyanánt viselkedik, és rögzíti a tengelyt  a szabadonfutó házhoz), míg a másik irányba viszont ugyanezek a görgők oldanak, és a két fogaskerék szabadon elforog egymáshoz képest. (szabadon fut)

A szabadonfutó lehetséges hibái, és azok következményei:

  • Nem történik meg a görgők kiékelődése, a szabadonfutó nem zár, nem tud nyomatékot átvinni, ezért nincs 1. sebességi fokozat, a motor gázadásra csak felpörög.
  • A szabadonfutó nem old, ezáltal az 1. fokozat rögzül és a 2. sebességi fokozat nem kapcsolható. Ennek különösen veszélyes esete az, amikor már menet közben haladva 2. sebességben hirtelen megszorul a szabadonfutó, és ezáltal beiktatja a hajtásláncba az 1. sebességi fokozatot. Könnyen belátható, hogy 1. és 2. sebességi fokozatban nem lehet egyszerre a váltó, tehát történik valami, mégpedig ilyenkor az összeakadó váltómű miatt megszűnik a kihajtás, és azonnali blokkoló hátsó kerék a végeredmény…

Talán nem kell mondani, hogy 40, 50, netán 60 km/h sebességnél váratlanul blokkoló hátsó kerék milyen veszélyeket hordoz magában, szinte garantált az esés, kanyarban nem is “szinte”, hanem egészen biztos a bukás, és a szembejövő forgalom elé/alá a becsúszás.

A szabadonfutó nem működésszerű rögzülésének okai lehetnek:

  • Nagyon kopott görgők, amelyek keresztbe tudnak fordulni és ezáltal rögzítik a tengelyt és a házat egymáshoz.
    Ugyanakkor ez a kevésbé gyakori, mert amikor már ennyire kopottak a görgők, akkor már az 1. fokozat sem működik, és a gép mozgásképtelen.
  • A fogaskerék elmozdul tengely irányban, ezáltal a görgők ki tudnak csúszni a házból, a megvezetettségüket és megtámasztásukat egyre jobban vesztő görgők keresztbe fordulva rögzített állapotba hozzák a szabadonfutót.

Ez utóbbi esetet nézzük meg képekben is! (3.-4. kép)

IMG_20150520_120312

3. kép

IMG_20150520_115705

4. kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 A képeken a baloldali tengely a hibátlan, a jobb oldali tengelyről viszont a fogaskerék elkezdett szépen  lecsúszni a tengely vége felé.
Ezzel tulajdonképpen meg is fogtuk a lényeget: azzal ugyanis, hogy a fogaskerék elmozdul tengelyirányban, nos azzal a 3 görgő alátámasztási pozíciója megváltozik, és a görgők elkezdenek kicsúszni a szabadonfutó házából.

IMG_20150520_130734

5. kép

IMG_20150520_130846

6. kép

 

 

 

 

 

 

 

 

Az 5. képen a hibátlan szabadonfutó látható, a 6. képen viszont az elmozdult fogaskerék, és a házból kikandikáló görgők. Ilyenkor már keresztbe is áll a három görgő, jól látható ez a görgőház palástján keletkezett bemaródásból is. (7. kép)

IMG_20150520_122614

7. kép

IMG_20150524_174440

8.kép

 

 

 

 

 

 

 

 

A görgők alap-; és fedőpalástjának szélei lesarkazódnak, ez látható a 8. képen, ahol a bal oldali görgő a kopott.
A fenti szabadonfutó meglehetősen sokat üzemelt bedőlt görgőkkel, időzített bombaként bármikor be is állhatott volna.

A probléma oka:

  • A szabadonfutó tengelyére szoros illesztéssel -zsugorkötéssel- felrakott fogaskerék, amely könnyedén levehető! (9. kép)
IMG_20150525_213816

9. kép

 

 

 

 

 

Ennek a fogaskeréknek viszont éppen hogy nem az a lényege, hogy könnyen fel-leszerelhető legyen, hanem az hogy megmozdíthatatlanul álljon a helyén, hiszen az 1. sebesség forgatónyomatékát közvetíti. Ezt illett volna egy darabból forgácsolni, de legalábbis recézett, vagy bordázott tengelykötéssel rögzíteni!

 

A megoldás keresése folyamatban…